TDKE - Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület honlapja

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Groeningen-i Junior Világkupán a gyorskorisaink!

Közzétette: Admin itt Versenyek · 16/11/2015 06:38:09
Tags: versenyGroeningen

Az elmúlt héten Inzellben rajthoz állt junior gyorskorcsolyázóink az ott elért eredményeik alapján jogot szereztek arra, hogy elinduljanak a novemberi két junior világkupafutamon, ami azért fontos számukra, mert a két verseny alapján lehet kiharcolni a lillehammeri, II. Téli Ifjúsági Olimpián való részvétel jogát.

A november 14-15-ei hollandiai groningeni, majd a 28-29-ei berlini junior világkupa 500 méteres és 1500 méteres időeredmények alapján felállított rangsor alapján töltik fel az ifjúsági olimpia mezőnyét 28 főre. Az elmúlt évi junior világbajnokságon már 12 hely elkelt.

November 12-én hajnalban elutaztak a Groeningen-i Junior Világkupára a gyorskorisaink! Remete Solt, Kun Balázs (TDKE Tatabánya) és Bejczi Botond (Sportiskola Szombathely),akik közül Balázs és Botond a hétvégén egyéni csúcsot korizott továbbá Balázs 1500-ön is javított a VK szintidején 2 mp-et!
Szurkoljunk nekik, hogy sikerüljön a kvalifikáció az Ifjúsági Téli Olimpiai Játékokra!
A lillehammeri játékokat 2016. február 12. és 21. között rendezik. A magyar fiatalok 8 sportágban - alpesi és északi sízés, biatlon, ügyességi jégkorongozás, műkorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya, síugrás és snowboard - összesen 14-en állhatnak rajthoz.


Forrás: TDKESpeedskating/Facebook, MOB, ISU.org
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz