TDKE - Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület honlapja

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

GÖRKORCSOLYÁZÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, OOSTENDE 2018.

Közzétette: TDKE Speedskating,Admin itt Versenyek · 5/9/2018 19:42:00
Tags: OostendeBelgiumversenyek

Belgiumban, Oostende-ben került megrendezésre augusztus 16-23-ig a gyorsasági görkorcsolyázók Európa-Bajnoksága, ahol 20 ország közel 400 versenyzője állt rajthoz youth, junior és felnőtt kategóriában. A kontinensviadalon a versenyzők 200 méteres, szabványos görkorcsolya pályán és utcai versenyszámokban is rajthoz állhatnak. A magyar válogatottban helyet kapott két tatabányai versenyző is, Rigó Nikolett és Gyurmánczi Dániel, akik Lugosi Lászlóval utaztak a megmérettetésre.
Dani a junior fiúk között indult, sprint távokon kezdett és az utolsó napon a maratoni távon is elindult. 500 és 1000 méteren kiváló versenyzéssel a mezőny első felében végzett, legjobb helyezését 200 méteres és 1 körös utcai sprint versenyszámokban érte el, itt 11. helyezett lett mindkétszer, a magyar versenyzők közül a legjobb időeredménnyel, 300 és 500 méteren 15. helyezést ért el. Élete első maratoni versenyszámában a mezőnnyel szépen tartva a tempót 36.helyezést ért el, amely szintén a középmezőnyhöz volt elegendő.
Rigó Nikolett leginkább az állóképességet igénylő versenyszámokban állt rajthoz, de 500 méteren is kipróbálta magát. 5000m pontozásos futamban a közel 40 fős - azonoan kiegyenlített mezőnyben- a legjobbakkal tartva a nagy tempót 14.helyezést ért el. Niki 1000 méteren 15., 500 méteren 22., 15.000 méter kizárásos futamban 23., 8000 m eliminációban a legjobbak között lett 27. A bronzérmes női magyar váltóban jogosan indulhatott volna akár a selejtezőben, később a váltó döntőben bármelyik társa helyén, hiszen Niki a magyar csapat egyik legerősebb embere volt, de sajnos a magyar küldöttség mellett tevékenykedő belga válogatott edző nem így gondolta és nem adott lehetőséget a váltóban való részvételre. Niki így is az EB bronzérmes junior váltócsapat tartalékembere volt, aki az utolsó pillanatig rajtra készen állt a pálya mellett.
A Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület két versenyzője a gyorskorcsolya junior válogatott tagja is, ezért az EB-t követően pár nap pihenő után azonnal megkezdték a felkészülést és átállást a gyorskorcsolya versenyszezonra, csatlakozva két egyesületi társukhoz Nagy Alexandrához és Kun Balázshoz, akik a nyár folyamán már elvégezték a jeges alapozó kerékpár- és erőnléti edzéseket. Malinovszky Lilla, a válogatott egyik szintén tatabányai frontembere a nyár folyamán Achilles-ín sérüléssel bajlódott, ő szeptember közepétől fog tudni reményeink szerint csatlakozni a csapathoz.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz